top of page

Videoclip for The Scabs 'My Love'

After enjoying a truly nostalgic performance by The Scabs in AB, Brussels, we immediately contacted lead singer Guy Swinnen. The day after we were casting Asian people in downtown Ghent for the music video clip for a track called ‘My Love’.

 

One month later we were filming on set with the band and over forty extras.

The Scabs videoclip

"Geïnspireerd door de hoes van het album 'Ways of a wild heart' van The Scabs belden Philip VanDriessche en Timo Pincket naar de band met het voorstel om van 'My Love', de tweede single uit het album een stijlvolle, glamoureuze clip te draaien.

 

Iets dat er big budget uitziet, maar het in deze barre tijden van anticultuur politiek natuurlijk niet is. Gedreven door een passie voor mooie beelden ging Philip op zoek naar partners in crime en vond die bij de Antwerpse dans- en acrobatie artiesten Compagnie Newa en de talloze Aziatische figuranten die hij zomaar van de straat plukte. Hij spreekt zelfs op een bepaald moment een dame aan met de vraag of ze wil figureren in de nieuwe clip van The Scabs en het model in kwestie antwoord dat ze graag wil meewerken en dat ze al op de cover van het album staat. Een voorteken van de verbondenheid van alle mensen die zowel voor als achter de schermen bereid waren om belangeloos iets moois te creëren.

 

Het Gentse Reylof Hotel werd als locatie geschikt bevonden om de sfeer van ’Ways of a wild heart’ tot leven te brengen. Na twee ellenlange draaidagen met teveel overuren en een crew van technici, makeup artists en stylisten was de clip ingeblikt en was het ongeduldig wachten op het gemonteerde eindresultaat.

 

Ook Reena Riot, dochter van de overleden Scabs bassist Fons Symons, kwam even bass spelen in één van de scenes als eerbetoon aan haar vader en bloedbroeder van de groep. Dat zoveel inzet, tijd en moeite van een grote verscheidenheid aan mensen en talenten in iets moois resulteerde kan natuurlijk niet anders. The Scabs, FilmFolie, Timo Pincket, Compagnie Newa, de crew en de figuranten zijn dan ook heel blij en fier om u dit kleinood voor te stellen."

Guy Swinnen

Your song deserves a matching videoclip?

bottom of page