top of page

Videoclip voor The Scabs 'My Love'

Na te hebben genoten van een echt nostalgisch optreden van The Scabs in AB, Brussel, namen we onmiddellijk contact op met zanger Guy Swinnen. De dag erna waren we in het centrum van Gent Aziatische mensen aan het casten voor de videoclip voor een nummer genaamd 'My Love'.

Een maand later waren we aan het filmen op de set met de band en meer dan veertig figuranten.

The Scabs videoclip

"Geïnspireerd door de hoes van het album 'Manieren van een wild hart' van The Scabs belden Philip VanDriessche en Timo Pincket naar de band met het voorstel om van 'Mijn liefje', de tweede single uit het album een stijlvolle, glamoureuze clip te draaien.

 

Iets dat een groot budget lijkt, maar het is in deze barre tijden van anticultuurpolitiek natuurlijk niet. Gedreven door een passie voor mooie beelden ging Philip op zoek naar partners in crime en vond die bij de Antwerpse dans- en acrobatieartiesten Compagnie Newa en de talloze Aziatische figuranten die hij zomaar van de straat plukte. Hij spreekt zelfs op een bepaald moment een dame aan met de vraag of ze willen figuren in de nieuwe clip van The Scabs en het model in kwestie antwoord dat ze graag willen meewerken en dat ze al op de cover van het album staat. Een voorteken van de verbondenheid van alle mensen die zowel voor als achter de schermen voorbereiden waren om belangeloos iets moois te creëren.

 

Het Gentse Reylof Hotel werd als locatie geschikt om de sfeer van ’Ways of a wild heart’ tot leven te brengen. Na twee ellenlange draaidagen met talloze overuren en een crew van technici, visagisten en stylisten was de clip ingeblikt en was het ongeduldig wachten op het geïnstalleerde mislukt.

 

Ook Reena Riot, dochter van de overleden Scabs bassist Fons Symons, kwam zelfs bass spelen in één van de scènes als eerbetoon aan haar vader en bloedbroeder van de groep. Dat zoveel inzet, tijd en moeite van een grote verscheidenheid aan mensen en talenten in iets moois kan natuurlijk niet anders. The Scabs, FilmFolie, Timo Pincket, Compagnie Newa, de crew en de figuranten zijn dan ook heel blij en fier om u dit kleinood voor te stellen."

Guy Swinnen

Jouw nummer verdient een bijpassende videoclip?

bottom of page